Halušky se zelím

Kategorie: Přílohy
Hodnocení: nezadáno
Počet porcí: 4
Náročnost:
Autor:

Suroviny
250 g polohrubé mouky
3 vejce
10 lžic mléka
sůl
2 lžíce oleje


Postup
Z mouky, vajec, mléka a špetky soli vypracujeme těsto. Mícháme tak dlouho, až se začnou tvořit vzduchové bublinky. Necháme 15 minut odpočinout. Hotové těsto uložíme na hodinu do lednice. Těsto strouháme na hrubém struhadle přímo do velkého hrnce s vařící osolenou vodou. Když halušky vyplavou na povrch, vyjmeme je děrovanou naběračkou, ihned propláchneme studenou vodou a necháme okapat. Takto připravené halušky jsou vynikající přílohou k masu s pikantní omáčkou. S tvarohem, brynzou nebo škvarkami je můžeme podávat jako hlavní chod. Možno podávat s dušeným kyselím zelím.



www.netkucharka.cz