Skořicové hvězdičky

Kategorie: Cukroví
Hodnocení: ***
Počet porcí: 0
Náročnost:
Autor:

Suroviny
500 g neloupaných mandlí
250 g moučkového cukru
3 bílky
1 vanilkový cukr
3 lžičky mleté skořice
6 kapek oleje z hořkých mandlí
2 lžíce hladké mouky
pečící papír


Postup
Mandle umeleme, cukr prosejeme. Bílky ušleháme dotuha za postupného přisypávání cukru. Zhruba 200 g ušlehaných bílků smícháme s mandlemi, vanilkou, skořicí a olejem. Je důležité přesně vážit - jinak se může stát, že bude těsto tekuté. Těsto vložíme mezi dva kusy průsvitné fólie a vyválíme asi 1 cm silný plát. Vykrájíme hvězdičky. Formičkou před každou zlehka obalíme v hladké mouce. Plech vyložíme pečícím papírem, přeneseme hvězdičky. Rovnoměrně rozdělíme zbylý sníh - roztíráme lžičkou nebo štětečkem. Pečeme v mírně předehřáté (elektrická 150°C, plynová 1. stupeň) 15-20 minut. Jakmile se dají lehce sejmout z papíru, jsou hotové



www.netkucharka.cz