Martinské rohlíky

Kategorie: Cukroví
Hodnocení: nezadáno
Počet porcí: 0
Náročnost:
Autor:

Suroviny
50 dkg polohrubé mouky
10 dkg cukru
10 dkg tuku
2 žloutky
3 dkg droždí
citrónová kůra
vanilka
1 l mléka
Nádivka:
umletý mák
mléko
cukr
vanilkový cukr
citrónová kůra
skořice
hřebíček
rum


Postup
Kvasnice rozpustíme ve vlahém mléce, ve kterém jsem rozpustili cukr a necháme vzejít. Přidáme ostatní ingredience a vypracujeme těsto, které necháme asi 1 hodinu na teplém místě kynout. Vykynuté těsto rozválíme na sílu 1 cm, nakrájíme pruhy 12 cm široké, které rozkrájíme na trojúhelníky. K jejich delším stranám dáme makovou nádivku a svineme do tvaru rohlíků. Potřeme rozšlehaným vejcem a dáme péči. Nádivka: umletý mák uvaříme s vodou a mlékem doměkka, přidáme cukr, vanilkový cukr, citr. kůru, skořici, hřebíček a rum.



www.netkucharka.cz