Kategorie: Zeleninové saláty Hodnocení: nezadáno Počet porcí: 1 Náročnost: Autor: |
Suroviny
300 g červené řepy
400 g bílých fazolí (konzerva)
2 kvašené okurky
1 malý pórek
3 lžíce oleje
1 lžíce vinného octa
2 lžíce sekané petrželky
špetka cukru
sůl
pepř
Postup
Řepu vydrhneme pod tekoucí vodou, uvaříme v osolené vařící vodě (se špetkou kyseliny citrónové - řepa si uchová původní červenou barvu), vychladíme, oloupeme a nakrájíme na hranolky. Fazole scedíme, okurky oloupeme a nakrájíme na kostičky. Pórek podélně rozpůlíme a zešikma nakrájíme na plátky. V míse smícháme olej, ocet, cukr, sůl, pepř a petrželku. Přidáme ostatní suroviny promícháme a odložíme na hodinu na chladné místo.
www.netkucharka.cz