Kategorie: Drůbeží maso Hodnocení: nezadáno Počet porcí: 4 Náročnost: Autor: |
Suroviny
1 kuře
1 palička česneku
1 lžíce nasekané máty a kerblíku
100 g másla
0,5 lžičky solamylu
sůl
200 ml vývaru z kostky
Na ozdobu:
1 hlávkový salát
Postup
Kuře opláchneme, osušíme a rozdělíme na čtvrtky. Jednotlivé kousky nařízneme v kloubech a paličkou naklepeme. Oloupeme a prolisujeme česnek. Maso osolíme, potřeme česnekem a bylinkami. Necháme asi hodinu odležet v chladničce. Rozehřejeme máslo a kousky kuřete na něm po všech stranách opečeme. Podlijeme trochou vývaru, přikryjeme pokličkou a pečeme v troubě (elektrický sporák 225 °C/plyn stupeň 4) asi 40 minut. Během pečení maso obracíme, podléváme výpekem a přeléváme vývarem. Asi po 20 minutách pečeme bez pokličky, aby se kůžička propekla dozlatova. Upečené maso vyjmeme. Výpek zahustíme solamylem rozmíchaným v trošce studené vody. Přecedíme na maso a krátce prohřejeme. Listy hlávkového salátu důkladně omyjeme a osušíme. Talíře vyložíme listy salátu, na které dáme kousky kuřete. Jako přílohu podáváme hranolky, krokety nebo rýži
www.netkucharka.cz