Kuřecí závitek s kysaným zelím

Kategorie: Drůbeží maso
Hodnocení: nezadáno
Počet porcí: 4
Náročnost:
Autor:

Suroviny
600 g větších kuřecích prsíček
250 g kysaného zelí
50 g slaniny
60 g cibule
sůl
pepř
40 g oleje
1 lžíci másla
80 g cibule
3 stroužky česneku
20 g hladké mouky
30 g tuku
3 dcl vývaru nebo vody


Postup
Z prsíček nakrájíme řízky a jemně naklepeme do šíře. Kysané zelí promícháme se slaninou nakrájenou na kostičky, deobně krájeno cibulí a troškou soli a pepře. Takto upravené zelí klademe na naklepané řízky, pevně zatočíme, sepneme párátky, osolíme a opepříme. V kastrůlky na horkém oleji s máslem osmahneme nakrájenou cibuli a drobně sekaný česnek, vložíme závitky opečeme ze všech stran, podlijeme troškou teplé vody a dusíme pod poklicí doměkka. Během dušení závitky obracíme a podléváme teplou vodou. Měkké závitky vyjmeme, šťávu zahustíme světlou jíškou z tuku a mouky, zalijeme vývarem, promícháme provaříme, dochutíme, šťávu přecedíme na závitky a prohřejeme. Podáváme s vařenými brambory nebo bramborovým knedlíkem



www.netkucharka.cz