Kategorie: Zelenina Hodnocení: nezadáno Počet porcí: 4 Náročnost: Autor: C:Documents and SettingsMonikaDokumentyReceptyBEDRUNKABedrunka - Recepty - květák.htm |
Suroviny
1 květák
20 g tuku
20 g hladké mouky
500 ml mléka
1 žloutek
sůl
muškátový květe
100 g uzeniny
50 g tvrdého sýra
tuk na vymazání formy
Postup
Očištěný květák uvaříme v malém množství slané vody, rozdělíme asi na 4 větší díly a vložíme do vymazané zapékací formy. Zalijeme hustou jíškou připravenou z másla nebo tuku a z mouky, povařenou s mlékem a zlepšenou žloutkem, nadrobno nakrájenou šunkou nebo uzeninou osolenou a okořeněnou muškátovým květem. Povrch ještě posypeme strouhaným sýrem a zapečeme
www.netkucharka.cz