Zapečená rýže se zelím a smetanou

Kategorie: Rýže
Hodnocení: nezadáno
Počet porcí: 4
Náročnost:
Autor: C:Documents and SettingsMonikaDokumentyReceptyBEDRUNKABedrunka - Recepty - rýže.htm

Suroviny
250 g rýže
500 g kysaného zelí
1 konzerva klobásové směsi
1 zakysaná smetana
1 kostka masoxu
sádlo na vymazání pekáče


Postup
Rýži několikrát propláchneme teplou vodou, nakonec studenou vodou a necháme okapat. Na oleji zpěníme cibuli, přidáme rýži, kterou prudce osmahneme dorůžova, zmírníme plamen a zalijeme 150 ml vody do které přidáme vegetu podle chuti. Do menšího vymazaného pekáče střídavě klademe polovinu zelí, rýži, prohřátou klobásovou směs, zbylou polovinu zelí a vše zalijeme vývarem z masoxu (50 ml) a nakonec smetanou. Zapečeme 20 minut



www.netkucharka.cz