S čínskou omáčkou

Kategorie: Těstoviny
Hodnocení: nezadáno
Počet porcí: 4
Náročnost:
Autor:

Suroviny
500 g těstovin
300 g libového masa (kuře, krůta, kýta)
0,25 hlávky čínského zelí
1 pórek
cibule
česnek
sůl
pepř
chilli koření
bobkový list
2 dl vývaru
sójová omáčka
olej
cukr
ocet
škrob
1 lžička moučkového cukru


Postup
Na oleji rozehřejeme česnek s plátky cibule, přidáme na nudličky nakrájené maso a zprudka osmahneme. Přidáme na kolečka nakrájený pórek, sůl, koření, sójovou omáčku a dusíme. Vždy, když šťávu vysmahneme, přilijeme vývar a dusíme, až je maso měkké. Potom vmícháme sójovou omáčku (asi 2 lžíce), trošku octa a cukru. Směs zahustíme škrobem rozmíchaným v trošce vody, který rychle vmícháme do omáčky a minutu povaříme. Nakonec vmícháme hrst spařeného čínského zelí. Omáčku servírujeme zvlášť. Zdobíme pažitkou nebo zeleninovou oblohou



www.netkucharka.cz