Řízky s mozzarellou

Kategorie: Vepřové maso
Hodnocení: nezadáno
Počet porcí: 4
Náročnost:
Autor:

Suroviny
4 vepřové řízky
2 lžíce pokrmového tuku
2 lžíce oleje
4 stroužky česneku
150 g sýra mozzarella
petrželka
sůl
pepř


Postup
Řízky opláchneme, osušíme a lehce naklepeme. Na rozehřátém tuku se lžící oleje řízky po každé straně osmažíme. Osolíme, opepříme a narovnáme do zapékací misky. Řízky potřeme rozdrcenými stroužky česneku, posypeme nasekanou petrželkou. Na každý řízek položíme dva plátky mozzarelly, dochutíme solí, pepřem a zakapeme zbylým olejem. Takto připravené řízky vložíme do předehřáté trouby a 5-8 minut zapékáme při 250 °C, až se sýr roztaví. Řízky výborně chutnají s bagetou, salátem z čekanky, rajčat a pomeranče



www.netkucharka.cz