Domácí hamburger

Kategorie: Studená jídla
Hodnocení: nezadáno
Počet porcí: 4
Náročnost:
Autor:

Suroviny
2 malé cibulky
1 stroužek česneku
3 lžíce másla
2 vejce
500 g mletého masa
50 g strouhanky
1 lžička majoránky
sůl
pepř
250 g ovčího sýra
několik listů salátu
0,25 salátové okurky
2 rajčata
4 lžíce kečupu
4 sezamové housky


Postup
Oloupeme cibule. Jednu nakrájíme na kostičky, druhou na kolečka. Oloupeme česnek a nasekáme ho na malé kousky. Cibulové kostičky spolu s česnekem osmahneme na lžíci másla. Nasypeme je k masu, přidáme vejce, strouhanku, majoránku, sůl, pepř a promícháme. Vytvarujeme ploché plátky (1 plátek na osobu), které opečeme na 2 lžících másla. Sýr nakrájíme na plátky a položíme je na horké maso a necháme roztavit. Očistíme listy salátu a zeleninu nakrájíme na plátky. Na rozpůlené housky položíme list salátu, na něj okurky, rajčata a kolečka cibule. Pokapeme kečupem a navrch dáme plátek masa.



www.netkucharka.cz