Dvouminutové kalamary sicilského plavčíka

Kategorie: Dary moře
Hodnocení: nezadáno
Počet porcí: 0
Náročnost:
Autor:

Suroviny
4 lžíce panenského olivového oleje
2 lžíce piniových oříšků, nebo oloupaných, posekaných mandlí
2 lžíce sušeného červeného rybízu
1 lžíce chili sušených lupínků
4 lžíce slitých kaparů
500 ml základní rajské omáčky koupené, nebo domácí (ne kečup !)
250 ml kuskusu, uvařeného (podle návodu na balení)
očištěné kalmari nakrájené na 7mm kolečka i ramena rozkrojená napůl
sůl podle chuti
pepř podle chuti
3 zelené šalotky na tenké plátky nakrájené
Panelle, chcete-li (něco jako Polenta)


Postup
Na pánvi rozehřát olej do bodu kouře. Přidat oříšky, rybíz a lupínky chili. Smažit asi po 2 minuty do světlehněda. Přidat kapary, rajskou omáčku, vše přivéct do varu. Přidat kalmary a dusit je asi 2 min. až jsou matné. Osolit a opepřit.
Nalít vše do nahřáté servírovací mísy a posypat zelenou šalotkou. Podávat teplé s další specialitou ze Sicílie, ¨Panelle¨chcete-li.
TIP: Požádejte v obchodě, aby vám očistili Kalmary, ale je to velice jednoduché a obrázky na podrobný postup najdete u receptu ¨Calamari neri¨. Kalamary se musí vařit jenom po 2-3 min., aby nebyly ¨gumové¨.



www.netkucharka.cz