Chléb faraonů

Kategorie: Nezařazeno
Hodnocení: nezadáno
Počet porcí: 0
Náročnost:
Autor:

Suroviny
Suroviny:
500 g pšeničné hrubé mouky, prositá
15 g droždí
několik lžíc vlažné vody na kvásek
5 lžíc horké vody (na oživení sušených rajčat)
1 lžíce hrubé soli
1 lžíce olivového oleje


Postup
Postup přípravy:
Připravíme kvásek z rozdrobených kvasnic ve vlažné vodě, které necháme na teplém místě vzejít. Do vyhřáté mísy přesijeme mouku se solí a zaděláme vzešlým kváskem. Přidáme ještě olej a rozpracujeme dobře rukama až vznikne tužší, elastické a hladké těsto. Malým množstvím oleje ještě potřeme povrch bochánku vytvořeného z těsta a necháme kynout, až nabude asi dvojnásobného objemu. Těsto rozdělíme na osm stejných dílů, které vyválíme na asi 0,5 cm tlusté placky, poprášíme moukou a necháme je ještě půl hodiny v teple a klidu trochu nakynout. Placky pečeme prudce na plechu, v maximálně vyhřáté troubě (230°C), asi po dobu 10 minut - až jsou zlatavé a hezky se nafouknou.



www.netkucharka.cz