Tom Yam Kung iii

Kategorie: Nezařazeno
Hodnocení: nezadáno
Počet porcí: 0
Náročnost:
Autor:

Suroviny
Suroviny:
450 g krevetek, očištěné (krunýře uchováme na vývar)
3 stroužky česneku, rozdrcené
6 kaffir-lime listů
6 lžic citrónové šťávy
6 lžic rybí omáčky
1 stonek citrónové trávy
1 lžičky cukru
drcené chilli koření (podle chuti)
0,5 šálku nožiček žampiónů
0,25 šálku zeleného koriandru, nasekaného nahrubo


Postup
Postup přípravy:
Krevetky zbavíme krunýře, opláchneme a použijeme na rybí vývar. Omyté krunýře vložíme do hrnce, přidáme dosti vody tak, aby je byly zakryté. Hrnec pokryjeme poklicí a zvolna vaříme 15 minut. Připravený ``mořský`` vývar z korýšů pak scedíme a necháme si prozatím stranou. V třecí misce smícháme česnek, kaffir lime listy,citrónovou šťávu, thajskou rybí omáčku, citrónovou trávu a chilli papričky a připravíme tak omáčku. Uvedeme vývar znovu do varu, přidáme krevetky, žampióny a připravenou omáčku. Krevtky krátce 1-2 minuty povaříme až zrůžoví. Polévku v miskách ozdobíme zeleným koriandrem.
Poznámka: připravnou omáčku můžeme ponechat několik dní uskladněnou v chladničce a pak ji teprve použít.



www.netkucharka.cz