Kuřecí prsíčka ``a la Čína``

Kategorie: Drůbeží maso
Hodnocení: nezadáno
Počet porcí: 4
Náročnost:
Autor:

Suroviny
Suroviny:
4 ks kuřecích prsíček
1 ks pórku
1 balíček slaných mandlí nebo spařených loupaných mandlí
4 ks kulatých plátků z rýžového papíru (polotovar ze supermarketů aj.)
sladká chilli omáčka
1 lžíce škrobové moučky
2 lžíce sójové omáčky
olej


Postup
Postup přípravy:
Maso nakrájíme na tenké plátky (proužky), které naložíme do marinády (např. ze sójové omáčky, zázvoru apod.). Pórek rozpůlíme a nakrájíme na asi 2 cm kousky. Na rozpáleném oleji opražíme maso přidáme mandle, posléze přidáme škrob rozmíchaný ve vodě, sójovou omáčku a po chvíli nakrájený pórek a ještě krátce podusíme. Směs vyjmeme a rozsekáme na menší kousky a pak ji naplníme do navlhčených kulatých fólií z rýžového papíru a směs do nich zabalíme. Postupujeme tak, že velmi tenkou rýžovou placičku položíme na talíř a zalijeme ji horkou vodou. Po chvíli placička zprůhlední a stane se vláčnou. Zabalíme a uzlíček ještě krátce osmažíme na oleji po obou stranách. Masovou směs je možno také ponechat v mikrotenových sáčcích v mrazáku pro příležitost pohoštění nenadálé návštěvy.



www.netkucharka.cz