Kategorie: Zelenina Hodnocení: nezadáno Počet porcí: 4 Náročnost: Autor: |
Suroviny
450 g cuket
1 bílek
50 g kukuřičné škrobové moučky
1 lžička soli
1 lžička směsi pěti čínských koření
Na smažení:
olej
K namáčení:
omáčka chilli
Postup
V předehřátém woku nebo težší pánvi zahřejeme olej na smažení. Každý kousek cukety namočíme do šlehaného bílku a potom obalíme do směsi škrobu a pěti čínských koření. Postupně po dávkách smažíme cukety, ponořením do rozpáleného oleje asi 5 minut, dokud nezezlátnou a nebudou křupavé Takto pokračujeme, dokud neosmažíme všechny porcre. Děrovanou naběračkou je vybíráme z oleje a odkládáme na savé kuchyňské utěrky, zatímco smažíme další várku. Smažené cukety přendáme na teplý talíř.
Poznámka DDK:
Zucchine fritte - neboli smažené italské cukety připravíme velmi jednoduše tak (M. D. Klíma), že je nakrájíme napříč na plátky silné 1,5 až 2 cm nebo je rozkrojíme po délce na hranolky dlouhé 8-14 cm. Pak je osušíme a jednoduše je v trojobalu obálíme a osmažené podáváme s vařenými bramborami, bramborovou kaší, nebo jako přílohu k různým jídlům (např. ``fritto misto`` - smažená směs zeleniny, masa, různých ryb a mořských plodů). Dále jsou používány jako polotovar k přípravě cuket po parmezánsku a pod., případně je podáváme jako teplý předkrm. Zvlášť k nim můžeme podávat pikantní rajčatovou nebo tatarskou omáčku.
www.netkucharka.cz