Řecké brambory jachni s mrkví (nebo cibulí) - Patates jachni 2

Kategorie: Brambory
Hodnocení: nezadáno
Počet porcí: 4
Náročnost:
Autor:

Suroviny
1 kg oloupaných brambor, na půlměsíčky
1 šálek oleje
2 cibule, nadrobno nakrájené
2 lžíce celerové natě, nadrobno nasekané
2-3 stroužky česneku
2-3 mrkve (nebo cibule šalotky) nastrouhané či nakrájené na tenké plátky
4 zralá rajčata
sůl
pepř


Postup
Očištěné a nakrájené brambory nakrájíme na půlměsíčky a necháme asi hodinu vyluhovat ve vodě. Na oleji osmahneme dozlatova cibulku, přidáme oloupaná nakrájená rajčata nebo zředěný protlak. Přidáme mrkev, celerovou nať, sůl, pepř a vše podlijeme šálkem vody. Uvedeme do varu a povaříme asi 5 minut, než vložíme do hrnce brambory. Brambory by měly být do poloviny zakryté vodou, takže je-li třeba, přidáme ještě trochu vody. Uvedeme kapalinu do varu a vaříme na středním ohni jen částečně zakryté pokličkou, dokud se voda nevyvaří a nevsákne. Podáváme jako samostatné jídlo s hlávkovým salátem nebo k různým masům.



www.netkucharka.cz