Fettucine nebo krátké těstoviny po sicilsku (s melanzanou - lilkem) - alla siciliana

Kategorie: Těstoviny
Hodnocení: nezadáno
Počet porcí: 4
Náročnost:
Autor:

Suroviny
Pro 4 osoby: 400g těstovin
velká cibule
máslo a trošku oleje
1 kg čerstvých nebo loupaných rajčat
sůl
bazalka
parmazán
3 lilky
1 mozzarella


Postup
Lilky nakrájíme na plátky asi 6 mm silné a ogrilujeme v mikrovlnce na Crisp – nebo osmažíme na velké pánvi na olivovém oleji po obou stranách.

Mezitím ve větším kastrolu zpěníme drobně nakrájenou cibuli na másle a olivovém oleji - dohromady do sklovita, přidáme rajčata, rozmačkáme je a za stálého míchání 10 - 15 minut vaříme. Nakonec přidáme bazalku. Jakmile šťáva hodně zhoustne a olej se zabarví do červena, přidáme uvařené a scezené těstoviny a posypeme parmazánem, přidáme mozzarellu nakrájenou na kostičky, zamícháme, vypneme oheň, a posypeme lilkami nakrájenými na malé kousky. Zamícháme a servírujeme.



www.netkucharka.cz