Krátké těstoviny s italskými klobásami - pasta con le salsicce

Kategorie: Těstoviny
Hodnocení: nezadáno
Počet porcí: 1
Náročnost:
Autor:

Suroviny
Na 1 osobu potřebujeme: 1 klobásu (salsicciu) + jednu navíc do kastrolu.


Postup
Na oliv. olej dáme zpěnit 4 nakrájené stroužky česneku, přidáme čerstvé klobásky vymačkané ze střev, rozmělníme a za stálého míchání osmahneme do růžová, přidáme lístky čerstvé nebo i zmražené či sušené šalvěje, trochu tymiánu, zamícháme, podlijeme sklenkou bílého vína, které za stálého míchání necháme vypařit. Přidáme 125 ml šlehačky, dle chuti osolíme, necháme na ohni asi 1 min. Přidáme scezené těstoviny, zamícháme, posypeme parmazánem a ihned servírujeme.

Velmi syté, není už potřeba dávat hlavní jídlo.



www.netkucharka.cz