Francouzský plátek

Kategorie: Vepřové maso
Hodnocení: nezadáno
Počet porcí: 4
Náročnost:
Autor:

Suroviny
700 g vepřové kýty
2 žloutky
1 lžička solamylu
olej
200 g žampionů
100 ml koňaku
1 lžička cukru


Postup
Žloutky rozšleháme se solamylem. Kýtu nakrájíme na plátky, naklepeme a na okrajích nařízneme. Potom je obalujeme ve vaječné směsi a na oleji z obou stran opečeme doměkka. Žampiony nakrájíme na plátky. Do kastrolu dáme olej, nakrájené houby, koňak, cukr a sůl podle chuti. Promícháme a přivedeme k varu. Do horké směsi dáme plátky opečeného masa a prohřejeme. Rozdělíme na talíře a podáváme s rýží nebo s hranolkami.



www.netkucharka.cz