Broskve s jahodami a oříškovým krémem

Kategorie: Ostatní sladké
Hodnocení: nezadáno
Počet porcí: 4
Náročnost:
Autor:

Suroviny
4 půlky kompotových broskví
20 piškotů
čerstvé nebo kompotové jahody
víno
Na krém:
1 balíčku vanilkového cukru
1 sklenička smetany
1 balíčku vanilkového pudinku
1 skleničky mletých ořechů
1 sklenička mléka
krupicový cukr


Postup
Piškoty rozložíme do čtyř misek, pokapeme je nálevem z kompotu nebo vínem, poklademe oloupanými půlkami broskví, vše přelijeme oříškovým krémem a vychladíme. Větší díl jahod rozmixujeme, dle chuti přisladíme, nalijeme na oříškový krém a ozdobíme jahodami. Hned podáváme. Příprava oříškového krému: Pudinkový prášek rozmícháme ve smetaně, nalijeme do horkého mléka, přidáme cukr a mletá ořechová jádra, za stálého míchání uvedeme do varu, 2 minuty povaříme. Ochutíme vanilkovým cukrem a za občasného zamíchání vychladíme.



www.netkucharka.cz