Kategorie: Ostatní sladké Hodnocení: nezadáno Počet porcí: 4 Náročnost: Autor: |
Suroviny
4 půlky kompotových broskví
20 piškotů
čerstvé nebo kompotové jahody
víno
Na krém:
1 balíčku vanilkového cukru
1 sklenička smetany
1 balíčku vanilkového pudinku
1 skleničky mletých ořechů
1 sklenička mléka
krupicový cukr
Postup
Piškoty rozložíme do čtyř misek, pokapeme je nálevem z kompotu nebo vínem, poklademe oloupanými půlkami broskví, vše přelijeme oříškovým krémem a vychladíme.
Větší díl jahod rozmixujeme, dle chuti přisladíme, nalijeme na oříškový krém a ozdobíme jahodami. Hned podáváme.
Příprava oříškového krému:
Pudinkový prášek rozmícháme ve smetaně, nalijeme do horkého mléka, přidáme cukr a mletá ořechová jádra, za stálého míchání uvedeme do varu, 2 minuty povaříme. Ochutíme vanilkovým cukrem a za občasného zamíchání vychladíme.
www.netkucharka.cz