Mořidlo na zvěřinu Elek Magyara

Kategorie: Ostatní marinády
Hodnocení: *
Počet porcí: 1
Náročnost:
Autor:

Suroviny
Mořidlo připravíme přilitím do 2 l vody 200 ml octa, přidáme na plátky nakrájenou mrkev a petržel, 1- 2 bobkové listy, 10-12 zrnek pepře, na kolečka nakrájenou půlku citrónu, lžičku soli a 0,5 cibule. Směs řádně provaříme a vřelé nalijeme na opranou, odbl
aněnou zvěřinu a nebo jiné maso. Zde necháme maso 3-4 dni uležet, v zimě i déle.


Postup
Mořidlo připravíme přilitím do 2 l vody 200 ml octa, přidáme na plátky nakrájenou mrkev a petržel, 1- 2 bobkové listy, 10-12 zrnek pepře, na kolečka nakrájenou půlku citrónu, lžičku soli a 0,5 cibule. Směs řádně provaříme a vřelé nalijeme na opranou, odblaněnou zvěřinu a nebo jiné maso. Zde necháme maso 3-4 dni uležet, v zimě i déle.



www.netkucharka.cz