Kategorie: Drůbeží maso Hodnocení: nezadáno Počet porcí: 4 Náročnost: Autor: |
Suroviny
4 krůtí řízky
sůl
pepř
2 lžíce hladké mouky
2 vejce
8 lžic madlových lupínků
2 šalotky
2 rajčata
400 g fazolek
1 lžíce másla
saturejka
100 ml zeleninového vývaru
muškátový oříšek
1 lžíce másla
Postup
Řízky osolíme a opepříme. Poprášíme moukou, protáhneme rozšlehanými vejci a obalíme v mandlových lupíncích. Lupínky přitiskneme. Oloupeme šalotky, a spolu s rajčaty nakrájíme na kostičky. Cibuli zpěníme na másle. Přidáme fazolky a špetku saturejky. Podlijeme vývarem a dusíme 8 minut. Osolíme, opepříme a okořeníme muškátem.
Řízky osmažíme na másle 3 minuty z každé strany. Obracíme opatrně. K fazolkám přidáme rajčata a prohřejeme. Osolíme a opepříme. Podáváme k řízkům.
www.netkucharka.cz