Krůtí řízek v mandlovém těstíčku

Kategorie: Drůbeží maso
Hodnocení: nezadáno
Počet porcí: 4
Náročnost:
Autor:

Suroviny
4 krůtí řízky
sůl
pepř
2 lžíce hladké mouky
2 vejce
8 lžic madlových lupínků
2 šalotky
2 rajčata
400 g fazolek
1 lžíce másla
saturejka
100 ml zeleninového vývaru
muškátový oříšek
1 lžíce másla


Postup
Řízky osolíme a opepříme. Poprášíme moukou, protáhneme rozšlehanými vejci a obalíme v mandlových lupíncích. Lupínky přitiskneme. Oloupeme šalotky, a spolu s rajčaty nakrájíme na kostičky. Cibuli zpěníme na másle. Přidáme fazolky a špetku saturejky. Podlijeme vývarem a dusíme 8 minut. Osolíme, opepříme a okořeníme muškátem. Řízky osmažíme na másle 3 minuty z každé strany. Obracíme opatrně. K fazolkám přidáme rajčata a prohřejeme. Osolíme a opepříme. Podáváme k řízkům.



www.netkucharka.cz