Květák v peřině

Kategorie: Zelenina
Hodnocení: nezadáno
Počet porcí: 4
Náročnost:
Autor:

Suroviny
1 menší květák
3-4 vejce
sůl
pepř
podravka
mražená zelenina
máslo nebo margarin
100 g tvrdého sýra


Postup
Květák očistíme a rozebereme na růžičky, vaříme v osolené vodě 10 minut. Z bílků ušleháme sníh, mraženou zeleninovou směs necháme částečně rozpustit (můžeme použít jakoukoliv zeleninovou směs - podle chuti. Stačí klasika - mrkev+hrášek+kukuřice, ale mohou být i houby atd.). Ušleháme žloutky, přidáme sůl, pepř a podravku, je možné okořenit i paprikou a dále opět kořením, podle chuti. Přímícháme zeleninu a květák, který před tím pokrájíme na menší kousky, přidáme strouhaný tvrdý sýr (opět dle vlastní volby) a nakonec lehce vmícháme sníh. Zapékací formu vymažeme máslem nebo margarínem a dáme do trouby - cca 200 °C, 20 minut.



www.netkucharka.cz