Kategorie: Hovězí maso Hodnocení: *** Počet porcí: 10 Náročnost: Autor: |
Suroviny
rošlěnky
cibule
slanina
paprika
mouka
vývar z masoxu
šlehačka
Postup
Okraj roštěnek několikrát nařízneme, rošttěnky naklepeme
osolíme, v kastrolu na rozpáleném tuku rychle na obou stranách opečeme a přendáme je do jiného kastrolu. Do tuku ve kterém jsme roštěnky pekly přidáme drobně nakrájenou cibuli a na kostičky nakrájenou slaninu, trochu ji osmažíme a zaprášíme paprikou a moukou. Osmahneme, podlijeme vývarem a povaříme.
Omáčku nalejeme na roštěnky a zakryté pokličkou na mírném ohni dusíme do měkka. Když jsou roštěnky téměř měkké, přilijeme k nim šlehačku a dodusíme je. Omáčku ještě dochutíme citronovou šťávou a podle potřeby přisolíme.
www.netkucharka.cz