Roštěnky dušené na paprice

Kategorie: Hovězí maso
Hodnocení: ***
Počet porcí: 10
Náročnost:
Autor:

Suroviny
rošlěnky
cibule
slanina
paprika
mouka
vývar z masoxu
šlehačka


Postup
Okraj roštěnek několikrát nařízneme, rošttěnky naklepeme osolíme, v kastrolu na rozpáleném tuku rychle na obou stranách opečeme a přendáme je do jiného kastrolu. Do tuku ve kterém jsme roštěnky pekly přidáme drobně nakrájenou cibuli a na kostičky nakrájenou slaninu, trochu ji osmažíme a zaprášíme paprikou a moukou. Osmahneme, podlijeme vývarem a povaříme. Omáčku nalejeme na roštěnky a zakryté pokličkou na mírném ohni dusíme do měkka. Když jsou roštěnky téměř měkké, přilijeme k nim šlehačku a dodusíme je. Omáčku ještě dochutíme citronovou šťávou a podle potřeby přisolíme.



www.netkucharka.cz