Kategorie: Drůbeží maso Hodnocení: ** Počet porcí: 10 Náročnost: Autor: |
Suroviny
200 g masa drůbeží nebo vepřové
2 polévkové lžíce vyloupaných burských oříšků
0,5 cibule drobně nakrájené
1 bílek
2 kávové lžičky sojové mouky, není-li pak solamylu
1 větší paprikový lusk
1 kávová lžička soli
Zálivka.:
1 polévková lžíce víne (sherry)
1 polévková lžíce sojové omáčky
1 kávová lžička octa
1 kávová lžička cukru
0,5 kávové lžičky glutasollu
0,5 kávové lžičky chili
0,5 kávové lžičky zázvoru
0,5 nakrájené cibule
Postup
Maso nakrájíme na kousky a obalíme v bílku rozšlehaném
se sojovou moukou nebo solamylem a solí. Necháme odležet
nejlépe 24 hodin.
Na malém množství oleji osmažíme za stálého míchání burské
oříšky (POZOR nesmí být připálené).
Na pánev nakrájíme na kostičky nakrájený paprikový lusk a půl
cibule, mírně osmažíme.
Připravené maso osmažíme na sítě v horkém oleji a necháme
okapat.
Potom dáme osmažené maso a burské oříšky na pánev. Ke
směsi přidáme šálek zálivky a asi 15 minut smažíme-odškrabujeme
ode dna.
Podáváme s rýží.
www.netkucharka.cz