Bramborové noky

Kategorie: Brambory
Hodnocení: nezadáno
Počet porcí: 10
Náročnost:
Autor:

Suroviny
Brambory
mléko
sůl
strouhanka
vejce
umělý tuk
hrubá mouka


Postup
Den předem uvaříme půl kg brambor ve slupce, druhý den
je oloupeme a nastrouháme. Vmícháme do nich tolik vlažného
mléka, jako když chystáme bramborovou kaši. Osolíme,znovu
dobře promícháme a pak zvolna přidáme 7 lžic jemně mleté
strouhanky, vejce, lžíci rozpuštěného umělého tuku a tolik
hrubé mouky nebo krupice, aby hmota nebyla příliš tuhá. Vše
vařečkou dobře promícháme a necháme asi půl hodiny odpočinout.
Vykrajujeme ve vodě máčenou lžící noky, které zavařujeme
do prudce se vařící vody. Vaříme asi 8-10 minut.

Podáváme je jako přílohu k masu, zelenině, salátu. Jsou velmi
chutné s dušeným zelím, stačí je jen zcela málo pomastit, aby se
od sebe oddělily.



www.netkucharka.cz