Maďarské koule - `husarské koule`

Kategorie: Mleté maso
Hodnocení: nezadáno
Počet porcí: 4
Náročnost:
Autor:

Suroviny
1 kg mleté maso
10 dkg uzeného masa
5 dkg špeku
1 šálek rýže
1 lžíce sádla
1 středně velká cibule
1 vejce
sůl
sladká paprika
pálivá paprika
1 sáček kysaného zelí
zakysaná smetana


Postup
Do misky si připravíme mleté maso, do kterého dáme nadrobno nakrájené uzené maso. Osolíme, přidáme sladkou i pálivou papriku, přimícháme šálek syrové rýže, kterou jsme proprali horkou vodou, celé vejce a vše promícháme. Do hrnce na lžíci sádla a kousku špeku osmaženého na škvarečky přidáme cibuli a zpěníme. Z mletého masa vytvoříme malé koule a obalíme zelím. Koulemi pokryjeme dno hrnce a dusíme asi 1 hodinu až změkne rýže. Podléváme scezenou šťávou ze zelí nebo vývarem či teplou vodou. 10 minut před dovařením zalijeme smetanou. Můžeme zahustit jíškou.



www.netkucharka.cz