Boršč

Kategorie: Ostatní polévky
Hodnocení: nezadáno
Počet porcí: 4
Náročnost:
Autor:

Suroviny
voda
0,25 kg hovězího
0,25 kg vepřového bůčku
mrkev
petržel
celer
červená řepa
hlávkové zelí
hladká mouka
kysaná smetana
sůl
pepř
bobkový list
nové koření
citrónová šťáva
200 g brambor
100 g slaniny
100 g rajčat
100 g cibule
sladká mletá paprika


Postup
Maso nakrájíme na kostky a v osolené vodě vaříme do měka společně s cibulí a kořením, když je maso téměř měké přidáme na kostky (nebo nudličky) pokrájenou zeleninu a pokrájené brambory. Polévku zahustíme jíškou, kterou jsme si připravily ze slaniny, hl. mouky a sladké papriky. Asi po 10 min. přidáme nastrouhanou řepu a pokrájená rajčata a vaříme ještě asi 5 min. Do hotové polévky přidáme kys.smetanu, citr. šťávu a cukr.



www.netkucharka.cz