Vepřová pečeně s jablky a švestkami

Kategorie: Vepřové maso
Hodnocení: nezadáno
Počet porcí: 4
Náročnost:
Autor:

Suroviny
1 kg vepřové pečeně
150 g sušených švestek
250 g jablek
50 ml slivovice
sůl
pepř
150 ml sójového mléka s vlákninou
4 polévkové lžíce sušené kávy Completa


Postup
Vepřovou pečeni vykostíme, protkneme dílky jablek a vypeckovanými sušenými švestkami. Osolíme, opepříme, převážeme nití, vložíme do nádoby a polijeme slivovicí. Necháme 2 - 3 hodiny uležet. Kosti z vepřové pečeně vložíme do pekáčku, na ně položíme marinované maso. Zvolna pečeme dozlatova. Pak kosti vyjmeme, přidáme zbytek švestek a jablek a vše společně krátce opečeme. Přidáme sójové mléko smíchané s kávou, prohřejeme a dále již nevaříme. Podáváme s bramborem.



www.netkucharka.cz