Boršč po záporožsku

Kategorie: Ostatní polévky
Hodnocení: nezadáno
Počet porcí: 4
Náročnost:
Autor:

Suroviny
400 g hovězího žebra
2 párky
120 g červené řepy
1 cibule
120 g petržele
200 g hlávkového zelí
50 g celeru
50 g mrkve
2 rajčata
máslo (na řídkou jíšku)
hladká mouka (na řídkou jíšku)
paprika
cukr
ocet
zakysaná smetana nebo šlehačka


Postup
Hovězí maso dáme vařit do 1,5 l osolené vody. Zelí spaříme, řepu nakrájíme na nudličky, pokapeme octem a podusíme na nakrájené cibulce. Zeleninu pokrájíme na nudličky. Vše po půlhodině varu přidáme k masu a vaříme. Měké maso z polévky vyjmeme, vykostíme a nakrájíme na malé kousky. Vrátíme zpět do polévky s pokrájenými párky, přidáme světlou jíšku, povaříme, přidáme papriku, podle chuti cukr a ocet.



www.netkucharka.cz