Boršč alá Rudé právo

Kategorie: Ostatní polévky
Hodnocení: nezadáno
Počet porcí: 4
Náročnost:
Autor:

Suroviny
200 g předního hovězího masa bez kostí
sůl
kousek mrkve a celeru
1 cibule
3 lžíce rajčatového protlaku (nebo kečupu)
2 brambory
1 lžíce hladké mouky
kousek vařené nebo sterilované červené řepy
kousek bujónové kostky
kousek klobásy
1 špetka cukru
ocet
mletý pepř
bobkový list
kysaná smetana


Postup
Hovězí maso nakrájíme na kostičky, zalijeme vodou a vaříme, až téměř změkne. Osolíme, přidáme na kostky nakrájenou mrkev a celer, drobně nakrájenou cibuli a vaříme dále, po chvilce přidáme brambory nakrájené na kostičky, mouku rozmíchanou v troše studené vody a vaříme, až maso, zelenina a brambory změknou. Do polévky přidáme na kostičky nakrájenou červenou řepu, bujónovou kostku, bobkový list, klobásu nakrájenou na plátky a vaříme ještě asi 5 minut. Polévku nepatrně osladíme, okyselíme, opepříme a necháme přejít varem. Před podáváním na každou porci vložíme lžíci kysané smetany.



www.netkucharka.cz