Plněné baklažány

Kategorie: Zelenina
Hodnocení: nezadáno
Počet porcí: 4
Náročnost:
Autor:

Suroviny
1 kg středních baklažánů
1 dcl olivového oleje
1 kg mletého masa
1 dcl suchého bílého vína
1 velká cibule
1 svazek zelené petrželky
30 dkg strouhaného sýra
mléko
máslo
hladká mouka
vejce
sůl


Postup
Baklažány očistíme, rozkrojíme je na polovinu a vydlabeme střed. Poloviny baklažánů potřeme olejem a vložíme do vymaštěného pekáčku. Upečeme je v troubě do měka.Vydlabanou část spolu s cibulí a petrželkou posekáme, smícháme s mletým masem, osolíme a opepříme. Na rozpáleném oleji hmotu osmahneme, polijeme vínem a dusíme asi 30 minut. Připravíme si bešamel, přidáme sýr, stáhneme z ohně a po 2 minutách přilijeme lehce ušlehaná vejce. Vše rozmícháme na jemnou omáčku. Baklažány naplníme nádivkou, přelijeme omáčkou, posypeme sýrem a dáme zapéct.



www.netkucharka.cz