Rašovská smetanová houbovice

Kategorie: Houby
Hodnocení: nezadáno
Počet porcí: 4
Náročnost:
Autor:

Suroviny
1 miska jedlých čerstvých hub
1 kelímek zakysané smetany
1 kelímek šlehačky
1 litru mléka
1 cibule
sůl
1 lžičky sladké papriky
citr. šťáva
4 lžíce hladké mouky
30 g tuku
300 g malých brambor


Postup
Na kostičky nakrájenou cibuli dáme zpěnit na tuk a vložíme do ní nadrobno nakrájené houby; které cca 15 minut dusíme. Do zakysané smetany vmícháme mouku a necháme chvíli odstát. Podušené houby osolíme, lehce zasypeme paprikou a přesypeme do hrnce, do kterého nejprve přilijeme zakysanou smetanu, poté šlehačku a nakonec tolik mléka, aby vzniklý produkt byl něco mezi polévkou a omáčkou . Okyselíme citrónem nebo octem . Nakonec přidáme vařené brambůrky, nejlépe nové a servírujeme.



www.netkucharka.cz