Bezdrevská srnčí kýta na smetaně

Kategorie: Zvěřina
Hodnocení: nezadáno
Počet porcí: 4
Náročnost:
Autor:

Suroviny
800 g srnčí kýty
40 g slaniny
kořenová zelenina
cibule
60 g másla
ocet
40 g hladké mouky
mléko nebo voda
2 dl smetany nebo šlehačky
celý pepř
nové koření
bobkový list
sůl


Postup
Zvěřinu prošpikujeme nudličkami slaniny, vložíme do kameninové nebo smaltované nádoby a obložíme kolečky kořenové zeleniny a cibule. Přidáme koření a zalijeme máslem s dvěma lžícemi octa. Po několika dnech přidáme několik plátků másla, osolíme a vše necháme dusit v troubě doměka. Během dušení přeléváme šťávou a podle potřeby podléváme. Měké maso vyjmeme ze šťávy a odstraníme koření. Šťávu se zeleninou rozmixujeme a zahustíme moukou rozmíchanou v mléce nebo ve vodě. Povaříme, dochutíme a nakonec přidáme šlehačku.



www.netkucharka.cz