Srnčí kýta, nebo hřbet pečený

Kategorie: Zvěřina
Hodnocení: nezadáno
Počet porcí: 4
Náročnost:
Autor:

Suroviny
1 kg masa (snčí kýta nebo hřbet)
8 dkg slaniny
8 dkg másla
1 cibule
2 zrnka jalovce
1 rovná lžička hladké mouky
sůl


Postup
Maso nepereme, jen je vlhkou utěrkou otřeme, odblaníme, protáhneme slaninou a potřeme rozehřátým máslem. Takto je uložíme do chladna na 1 až 2 dny. Příprava: Máslo z masa seškrábneme, dáme na pekáč, přidáme zbytky pokrájené slaniny, nadrobno pokrájenou cibuli a necháme lehce zrůžovět. Na to pak vložíme posolené maso, opečeme na všech stranách a podlijeme. Přidáme koření a dusíme, později pečeme otevřené do změknutí. Hotovou šťávu zahustíme trochou hladké mouky rozkvedlané ve vodě a krátce povaříme. Šťávu buď přecedíme, nebo jen vidličkou vyjmeme koření.



www.netkucharka.cz