Srnčí závitky podle Karla Hály

Kategorie: Zvěřina
Hodnocení: nezadáno
Počet porcí: 4
Náročnost:
Autor:

Suroviny
maso z kýty (srnčí nebo jelení)
sůl
pepř
máslo
šunka
strouhaný křen
anglická slanina
cibule
špek


Postup
Z kýty nakrájejte plátky, které naklepejte, osolíte a maličko opepříte. Kvůli zkřehnutí je potřete máslem a nechejte hodinku odležet. Na každý položte plátek šunky, pořádnou porci čerstvě nastrouhaného křenu a zaviňte. Jednotlivé závitky obalte plátky anglické slaniny, upevněte párátkem a odložte na talíř. Mezitím v pekáči rozpusťte pokrájený špek, přidejte máslo, závitky a štědrou porci pokrájené cibule. Musí jí být opravdu hodně. Pečte pomalu v troubě, nejdříve zakryté, až v závěru bez vrchního dílu pekáče. Jako příloha se hodí hranolky nebo krokety. U Hálů závitky podávají s domácí tatarskou omáčkou, do které Karel kromě tradiční sladkokyselé okurky a cibule přidává kapary, lžičku kremžské hořčice a speciálně ke zveřině i kapku worcesteru.



www.netkucharka.cz