Srnčí kotlety s cibulovou kaší

Kategorie: Zvěřina
Hodnocení: nezadáno
Počet porcí: 5
Náročnost:
Autor:

Suroviny
1 kg srnčí zvěřiny (hřbetu)
100 g slaniny
150 g uzeného jazyka
sůl
Koření:
5 zrn pepře
5 bobulek jalovce
1 l polévky
50 g šunky
0,12 l smetany
Cibulové pyré:
8 menších cibulí
0,12 kg másla
50 g šunky
2 lžíce mouky
1 l sladké smetany


Postup
Kotlety osolíme, protáhneme slaninou a uzeným jazykem a zvolna dusíme dobře přikryté (přidáme pepř a jalovec), podlité jednak šťávou z dušené zvěřiny, jednak dobrou polévkou. Měké srovnáme mezi prkénka a zatížíme. Zatím šťávu, v níž jsme kotlety dusili, přecedíme a ještě svaříme, aby byla dosti hustá. Kotlety potom ostrým nožem úhledně okrájíme (aby vynikla slanina) a dáme do šťávy jen ohřát (ne již ,vařit). Na mísu upravíme bílé pyré z cibule, kotletky kolem něho položíme a každou zvlášť polijeme šťávou. Kolem nich upravíme věnec z bílých malých dušených cibulek a z kytiček zelené petrželky. Cibulové pyré: Velké oloupané cibule nakrájíme na lístky a v osolené vodě napolo uvaříme. Ocezené dusíme na másle a šunce doměka., ale musí zůstat bílé. Připravíme si světlou máslovou jíšku, svaříme se sladkou smetanou, přidáme dušenou cibuli a vše prolisujeme sítkem, osolíme, opepříme a necháme na plotně za stálého míchání přejit var, čímž pyré současně zahustíme.



www.netkucharka.cz