Kategorie: Zvěřina Hodnocení: nezadáno Počet porcí: 4 Náročnost: Autor: |
Suroviny
4 řízky srnčího z hřbetu či kýty (po 150 g)
100 g slaniny
mletý pepř
hořčice
trochu mouky
másla
olej
2 lžičky worcesteru
1 kyselá okurka
1 pomeranč
zelená petrželka
Postup
Srnčí maso odblaníme a odkrojíme z něho řízky. Naklepeme je hřbetem nože, prošpikujeme, osolíme, opepříme a po jedné straně potřeme hořčicí. Touto stranou .je. vložíme do mouky a .opečeme na oleji. Nyní řízky obrátíme, přidáme trochu másla a dopečeme je. Maso vybereme na teplou mísu, olej podlijeme trochou horké vody, přidáme worcester, krátce povaříme a touto šťávou řízky polijeme.
www.netkucharka.cz