Asijský tygr

Kategorie: Drůbeží maso
Hodnocení: nezadáno
Počet porcí: 4
Náročnost:
Autor:

Suroviny
0,5 slepice
1 větší cibuli
3 stroužky česneku
1 špička nože zázvoru
1 špička nože kurkumy
1 špička nože koriandru
2 bobkové listy
0,5 citrónu
3 vejce
sůl
1 špetka glutasolu
0,5 lžičky chilli
4 brambory
petrželovou nať


Postup
Slepici uvaříme doměkka, vychladlou vykostíme a maso nakrájíme na malé kousky. Cibuli, česnek, zázvor, kurkumu, koriandr a bobkový list umeleme, zpěníme na oleji, přidejte chilli a slepičí maso, chvíli společně opékáme, pak zalijeme slepičím vývarem, osolíme a krátce povaříme. Potom dochutíme glutasolem a citrónovou šťávou. Vejce uvaříme natvrdo a oloupané brambory pokrájené na plátky opečeme na tuku z obou stran dozlatova. Při podávání vložíme do talíře plátky vařených vajec a pečených brambor, přelijeme vývarem s masem a doplníme sekanou petrželovou natí.



www.netkucharka.cz