Kategorie: Hovězí maso Hodnocení: nezadáno Počet porcí: 4 Náročnost: Autor: recepty maggi |
Suroviny
Potřebujeme 500 g hovězího masa (zadní)
400 g klobásy
200 g slaniny
50 g česneku
200 g oleje
250 g cibule
200 g kečupu
50 g hladké mouky
5 dl černého piva
1 feferonku
worcester
sůl
kmín
pepř
Postup
Maso nakrájíme na plátky a naklepeme. Okořeníme a potřeme česnekem. Vložíme klobásu, slaninu a zamotáme. Na rozpáleném tuku závitek orestujeme a vyjmeme. Přidáme na kostky nakrájenou cibuli a orestujeme dotmava.Vložíme zpět maso a zalijeme kečupem rozmíchaným v pivě. Přikryjeme a dusíme do měkka.
Měkké závitky vyjmeme a šťávu zahustíme. Dochutíme solí,drceným kmínem, pepřem a worcesterem. Skřivany dáme zpět s nakrájenou feferonkou a podáváme s tmavým pečivem.
www.netkucharka.cz