Jogurtové osvěžení

Kategorie: Zákusky
Hodnocení: nezadáno
Počet porcí: 4
Náročnost: středně obtížný
Autor:

Suroviny
vejce - Na těsto:
140 g moučkového cukru
van. cukr
100 ml mléka
100 ml oleje
160 g hladká mouka
pdp
Na nápln: 2 želatiny v plátcích
500 g jogurtu
150 g moučkového cukru
van. cukr
1,5 citronu - štáva z
2 pol. lžíce rumu
500 ml smetany ke šlehání
2 Smeta-fixy
500 g drobného
čerstvého nebo kompotovaného ovoce


Postup
Vejce, moučkový cukr a van. cukr našleháme do pěny, do které za stálého šlehání střídavě přidáváme mléko, olej a mouku smíchanou s pdp. Hladké těsto vylijeme do vymazaného a vysypaného plechu ( 30x40 cm) a stejnoměrně uhladíme. Dáme péci do předehřáté trouby a po epečení necháme korpus vychladnout. Pro přípravu náplně namočíme želatinu podle návodu na obalu. Jogurt, moučkový cukr, van. cukr, citr. štáva a rum metlou promícháme. Vymačkané želatinové plátky na mírném ohni rozpustíme. K rozpuštěné želatině vmícháme asi 2-3 pl rozmíchaného jogurtu a vlijeme zpět k ostatní jogurtové něplni. Smetanu se Smeta-fixem šlehačem ušleháme a vmícháme ovoce, nalijeme na korpus, stejnoměrně uhladíme a odložíme asi na 3 hodiny do chladu.



www.netkucharka.cz