Kategorie: Drůbeží maso Hodnocení: * Počet porcí: 4 Náročnost: lehký Autor: Testudo |
Suroviny
400 g kuřecích řízků
50 g zázvoru
2 stroužky česneku
4 lžíce sójové omáčky
160 g rýže natural
4 mrkve
2 pórkové cibulky
8 sušených švestek
300 g sójových klíčků
5 lžic oleje sambal oelek
sůl
pepř
Postup
1. Kuřecí řízky omyjeme, nakrájíme na nudličky, marinujeme 30 min. se strouhaným zázvorem a lisovanými stroužky česneku v sójové omáčce.
2. Rýži uvaříme podle návodu na obalu. Zeleninu omyjeme, očistíme. Mrkev nakrájíme na nudličky nebo nastrouháme, pórkové cibulky pokrájíme na kolečka. Švestky jemně posekáme. Sójové klíčky spaříme vroucí vodou a necháme okapat.
3. Olej rozehřejeme na velké pánvi. Nudličky masa vyjmeme z marinády a za stálého obracení je ze všech stran prudce opečeme.
4. Přidáme všechny ostatní přísady, marinádu a uvařenou rýži a asi 2 min. podusíme. Okořeníme sambal oelekem, osolíme, opepříme a okamžitě podáváme.
Původní kuchyní tohoto receptu je Čína
www.netkucharka.cz