Kategorie: Drůbeží maso Hodnocení: * Počet porcí: 4 Náročnost: lehký Autor: Testudo |
Suroviny
1 lžíce sezamu
200 g mrkve
1 zelená a 1 červená paprika (po 150 g)
100 g hub šiitake
150 g bambusových výhonků
1 kousek zázvoru (velikosti vlašského ořechu)
2 feferonky
2 kuřecí řízky (po 200 g)
3 lžíce oleje
3 lžíce rýžového víno nebo sherry
125 ml slepičího vývaru
2 lžíce světlé sójové omáčky
sůl
1 lžíce sezamového oleje
Postup
1. Sezam nasucho opražíme. Mrkev omyjeme a očistíme. Papriku omyjeme, očistíme a zbavíme semeníku. Lusky a mrkev pokrájíme na nudličky.
2. Houby nasucho očistíme a odřízneme nožičky. Bambus necháme okapat. Zázvor oloupeme a posekáme. Feferonky nakrájíme na kolečka. Maso omyjeme, osušíme a rozkrájíme na nudličky.
3. Ve woku rozehřejeme olej, opečeme na něm maso a přesuneme ho k okraji pánve. Do středu dáme zeleninu, houby, zázvor a feferonky a za stálého míchání vše opečeme.
4. Přilijeme rýžové víno a vývar a za stálého míchání 3 - 4 min. dusíme. Ochutíme sójovou omáčkou a solí, zjemníme sezamovým olejem.
Původní kuchyní tohoto receptu je Čína
www.netkucharka.cz