Kuřecí nudličky se zeleninou

Kategorie: Drůbeží maso
Hodnocení: *
Počet porcí: 4
Náročnost: lehký
Autor: Testudo

Suroviny
1 lžíce sezamu
200 g mrkve
1 zelená a 1 čer­vená paprika (po 150 g)
100 g hub šiitake
150 g bambusových vý­honků
1 kousek zázvoru (velikosti vlašského ořechu)
2 feferonky
2 kuřecí řízky (po 200 g)
3 lžíce oleje
3 lžíce rýžo­vého víno nebo sherry
125 ml slepičího vývaru
2 lžíce světlé sójové omáčky
sůl
1 lžíce sezamového oleje


Postup
1. Sezam nasucho opražíme. Mrkev omyjeme a očistíme. Papriku omyjeme, očistíme a zbavíme semeníku. Lusky a mrkev pokrájíme na nudličky. 2. Houby nasucho očistíme a odřízneme nožičky. Bambus necháme okapat. Zázvor oloupeme a po­sekáme. Feferonky nakrájíme na kolečka. Maso omyjeme, osušíme a rozkrájíme na nudličky. 3. Ve woku rozehřejeme olej, opečeme na něm maso a přesuneme ho k okraji pánve. Do středu dáme zeleninu, houby, zázvor a feferonky a za stá­lého míchání vše opečeme. 4. Přilijeme rýžové víno a vývar a za stálého mí­chání 3 - 4 min. dusíme. Ochutíme sójovou omáč­kou a solí, zjemníme sezamovým olejem. Původní kuchyní tohoto receptu je Čína



www.netkucharka.cz