Maďarské rybí karbanátky

Kategorie: Ryby
Hodnocení: *
Počet porcí: 4
Náročnost: lehký
Autor: Testudo

Suroviny
400 g kapra filet bez kostí (nahradit můžete i filé z tresky)
1 rohlík
50 ml mléka
1 hrst jemně sekané petrželové natě
sůl
čerstvě mletý černý pepř
trojobal
100 g hladké mouky
2 vejce
250 g strouhanky
olej na smažení
na ozdobu
1 svazek petrželové natě na osmažení
sladká paprika na posypání
2 citrony na ozdobu a pokapání


Postup
1. rohlík natrháme na kousky a navlhčíme mlékem. Rybí maso semeleme nebo nasekáme najemno a smícháme s navlhčeným rohlíkem, vejcem, jemně sekanou petrželovou natí, solí a pepřem 2. z těsta tvarujeme válečky cca 7 cm dlouhé a 3 cm široké, obalíme v trojobalu (1.mouka, 2. rozšlehané vejce, 3. strouhanka) a smažíme dozlatova 3. petrželovou nať rozdělíme na jednotlivé části a prudce a krátce orestujeme v oleji a na ubrousku necháme okapat 4. karbanátky pokapeme citrónovou šťávou, posypeme mletou sladkou paprikou a smaženou petrželovou natí



www.netkucharka.cz