Vepřové po asijsku

Kategorie: Vepřové maso
Hodnocení: *
Počet porcí: 4
Náročnost: lehký
Autor: Testudo

Suroviny
300 g vepřových panenek
4 lžíce citronové šťávy
1 stroužek rozetřeného česneku
1 lžička sekaného zázvoru
6 lžic tmavé sójové omáčky
kayenský pepř
200 g zelí
2 mrkve
1 pórek
4 řapíky celeru
1 červená paprika
4 lžíce rostlinného oleje
1 lžička medu
sůl
150 g sójových výhonků
1 lžíce praženého sezamu


Postup
1. Maso nakrájíme na nudlič­ky. Citronovou šťávu smíchá­me s česnekem, zázvorem, sójovou omáčkou a pepřem. Maso asi na 30 min. naložíme do marinády. 2. Zeleninu nakrájíme na nudličky. Masa z marinády vyjmeme a opečeme na oleji. 3. Ve vypečené šťávě zkara­melizujeme med, přisypeme zeleninu. Dusíme 10 min. Pň­dáme maso, výhonky i mari­nádu, osolíme, opepříme a posypeme sezamem. Původní kuchyní tohoto receptu je Čína



www.netkucharka.cz