Kategorie: Předkrmy Hodnocení: * Počet porcí: 4 Náročnost: lehký Autor: Testudo |
Suroviny
karbanátky
800 g mletého hovězího masa
1 vejce
4 stroužky česneku
svazek petrželky
sůl
pepř
houstičky
300 g hladké mouky
10 g droždí
70 ml vlažné vody
1 vejce
3 lžíce olivového oleje
2 mladé (jarní) cibulky
2 lžičky soli
1 lžička cukru
na ozdobení
200 g mozzarelly
0,5 listového salátu
kečup
Postup
1. z droždí, cukru, trochy vody a lžíce mouky připravíme kvásek a necháme vyběhnout
2. do kvásku zamícháme zbytek mouky, vejce, nakrájenou cibuli, olivový olej a sůl
3. z hotového těsta vytvarujeme malé houstičky, vkládáme na plech vymazaný olejem
4. pečeme v troubě 12 minut při 180°C, necháme zchladnout
5. mleté maso smícháme se sekanou petrželkou, česnekem, solí a pepřem, důkladně prohněteme, vytvoříme malé placičky a na oleji opečeme z obou stran, na papírovém ubrousku nechám okapat
6. na rozkrojené houstičky vkládáme karbanátek, salát, plátek mozzarelly a kečup, přiklopíme druhou půlkou houstičky
Poznámka
Z pořadu kluci v akci
www.netkucharka.cz