Balíčky s kuřetem z Číny

Kategorie: Drůbeží maso
Hodnocení: *
Počet porcí: 4
Náročnost: lehký
Autor: Testudo

Suroviny
4 kuřecí stehna = vrchní část nohy (spodní paličku uschovat na jiný recept, nebo přímo koupit pouze stehna)
1 lžíce kukuřičné moučky
2 lžíce čínského vína, nebo suchého sherry
3 lžíce světlé sójové omáčky
0,5 lžičky soli, nebo podle chuti
velká špetka koření pěti vůní, nebo pepře
4 šiitake hub (můžou být sušené, předem namočené ve vlažné vodě), bez hoh
0,5 hrnku slitých banbusových výhonků z konzervy
1 malá mrkev
1 malá cuketa
1 pórek, bílá část
1 lžička sezamového oleje


Postup
Sejmout kůži a tuk se stehen a nakrájet každé podélce na 8 pruhů. Vložit je do misky. Přidat kukuřičnou moučku, sherry, 1 lžíci sójové omáčky. Osolit okořenit a dobře promíchat. Nakrájet houby na pruhy. Nakrájet mrkev i cuketu na 8 pruhů asi 5cm dlouhých. Přidat houby a bambusové výhonky. Smíchat vše dohtomady. V malém kastrolu přivéct vodu do varu, vložit do ní celý pórek a vařit ho, až je měkký. Vyjmout, dobře ho osušit a rozkrojit v půli. Rozebrat pórek na jednotlivé proužky. Rozdělit marinované kuře na 8 hromádek. Stejně tak se zeleninou. Položit obojí na konec pórkového pruhu a zabalit do něho kuře a zeleninu. Předem připravit Wok kotlík, nebo hlubokou pánev, nalít do ní asi 5cm vody, a na drátěnou mřížku nad ní položit napařovák, nebo ohnivzdorný talíř. Poskládat balíčky do napařováku a přikryté je napařovat nad vařící vodou asi 12-15min., až je nádivka uvařená. Mezi tím smíchat zbytek sójové omáčky se sezamovým olejem a podávat směs k balíčkům. Původní kuchyní tohoto receptu je Čína



www.netkucharka.cz