Plněný zelný list na kyselém zelí

Kategorie: Mleté maso
Hodnocení: nezadáno
Počet porcí: 8
Náročnost:
Autor: Testudo

Suroviny
8 velkých zelných listů
60 g prorostlé slaniny
1 oloupaná cibule
1 lusk červené papriky
75 g dlouhozrné rýže
0,5l vývaru
200 g mletého masa
1 vejce
sůl
pepř
0,25 lžičky majoránky
1 lžíce sladké papriky
400 g kyselého zelí
1 lžíce sádla
2 lžíce kečupu


Postup
Velkou hlávku zelí 5 minut vařte. Odloupněte 8 listů a seřízněte naplocho žebra. Slaninu a cibuli nakrájete na kostičky, osmahněte. Zalijte vývarem a rýži v něm 15 minut duste. Paprikový lusk opláchněte, vykrojte a nakrájejte na menší kostičky. Smíchejte s mletým masem, vejcem a rýží, osolte, opepřete a okořeňte majoránkou a paprikou. Naplňte vychladlé zelné listy, sviňte je a na obou stranách ohněte. Sádlo rozpusťte na mírném ohni. Na kyselé zelí položte zelné závitky. zbývající vývar a kečup rozkvedlejte a přilejte. Duste přikryté. Vhodná příloha jsou brambory nebo bramborové knedlíky. Zbývající zelí můžete použít na zelný salát.



www.netkucharka.cz