Lehký těstovinový slaný nákyp s tomatovým výtažkem

Kategorie: Těstoviny
Hodnocení: nezadáno
Počet porcí: 10
Náročnost:
Autor: Testudo

Suroviny
těstovinové strouhání
4 ks vejce
700 g mouka hrubá
120 g sůl
1000 g mléko
50 g česnek
300 g rajče
100 g paprika
200 g máslo
8 ks vejce
Rajčatový výtažek :
200 g cibule
200 g rajský protlak
500 g rajče
5 g pepř bílý
200 g olej stolní
50 g česnek
80 g paprika
20 g sůl


Postup
Do mouky přidáme rozšlehaná vejce a vypracujeme tužší těsto.
Pak těsto nastrouháme na jemném struhadle, a vsypeme ho do
vařícího se osoleného mléka. Strouhání v mléce rozvaříme na hustou
kaši. Máslo utřeme dopěny a pak ho přidáme do vychladlé
těstovinové kaše. Do hmoty pak zapracujeme spařená a oloupaná
rajčata, omyté a jadřinců zbavené paprioky, vše pokrájené na tenké
nudličky( julliene ). Přidáme utřený česnek a rozšlehané žloutky. Z
bílků vyšleháme tuhý sníh, ktrerý lehkým převracením zapracujeme
do nákypové hmoty. Hmotu pak vložíme do máslem vymazané a
strouhankou vysypané formy. Přikryjeme alobalem a pečeme v
troubě ve vodní lázni, asi 0,75 hodiny.

Tomatový výtažek:
Zpěněnou cibulku, protlak a čerstvé tomaty propasírujeme přes síto.
Přidáme sůl, česnek, a pepř. Jako vložku můžeme přidat proužky
papriky. Vše krátce povaříme.

Na porci klademe 2 - 3 plátky nákypu na omáčku. Zdobíme
oloupaným tomatem.



www.netkucharka.cz